Homepage Nordmann

Nordmann

De Nordmann

De Abies Nordmanniana kortweg in de volksmond genoemd Nordmann is een van de sterkste bomen onder de sparren.

De Nordmann komt oorspronkelijk uit Denemarken en is een mooie volle boom met stevige uitwaaiende takken en zachte stevige naalden.

Voordat een Nordmann gekapt kan worden gaat daar zo n 8 tot 10 jaar overheen de boom moet tussen de 160 cm tot 250 cm,zijn wil die gekapt mogen worden. Voordat de Nordmann gekapt mag worden moet de vorst erover heen gegaan zijn omdat de vorst zorgt dat de sappen van de boom worden stilgelegd zodat de boom niet uitdroogt of te veel vocht verliest.

Dat de Nordmann een geliefde kerstboom is, is niet moeilijk te begrijpen met zijn stevige maar toch zachte naalden en een heerlijk verspreidende geur, is dit een unieke boom voor een huishouden met kleine kinderen en huisdieren.

Dus mocht hij een naaldje verliezen zal dit weinig schade en al zeker geen zeer doen aan voeten of pootjes. De Nordmann is een ideale Kerstboom in kleine ruimten of bovenverdiepingen door het weinige tot bijna geen naaldverlies.

Dus mocht je kiezen voor een Nordmann zorg dat hij voldoende water heeft een stevig ondergrond en het versieren kan beginnen.

Dus mocht je kiezen voor een Nordmann haal je een perfecte boom in huis, de Nordmann ook wel genoemd koning onder de kerstbomen is geen goedkope boom, maar zeker een boom waar je veel plezier van hebt tijdens de feestdagen en die een heerlijke geur in huis brengt.