Homepage Blauwspar

Blauwspar

De Blauwspar

De Blauwspar is een mooie groenblijvende boom met een blauwe gloed en mooie volle takken. De Latijnse naam van de Blauwspar is Picea pungens.

De Blauwspar behoord tot de dennenfamilie genaamd pinaceae( betekent scherp) en is een spar. Deze naam pinaceae is omdat de naalden van deze boom scherper zijn dan de naalden van de Dennenbomen. De naalden van de Bomen die vallen onder de naam Abies zijn een stuk zachter en minder hard.

De Blauwspar komt van oorsprong uit Utah, Colorado, Arizona, Rocky Mountains van Zuidoost Idaho en zelfs New Mexico.

De Blauwspar groeit het best op berghellingen en langs rivieren zodat ze voldoende water hebben,de Blauwspar kan een hoogte bereiken van 30 a 45 meter. De Blauwspar is een ideale boom om te gebruiken als kerstboom omdat het een sterke soort is met weinig naalduitval.

De Blauwspar is een ideale kerstboom voor op een appartement met centrale verwarming omdat de boom relatief weinig naalden verliest maar zorg ervoor dat de boom voldoende water heeft en u zult zien dat het een ideale boom is voor de kerstdagen.

In tegenstelling tot de Nordmann is de Blauwspar wat minder geschikt voor een huishouden met kinderen en huisdieren omdat de naalden hard en stekelig zijn.

Maar ondanks dat is de Blauwspar een prachtige boom heerlijk ruikend en op zich zonder versiering al een plaatje om te zien.

Zorg voor een stevige klem, pot of desnoods een emmer zodat de boom stevig staat en voldoende water voor de boom dan kan het versieren beginnen en hoeft u allen nog maar te genieten van uw nieuwste aanwinst.

Zelf Uw kerstboom meenemen (in dit geval een Blauwspar) kan natuurlijk ook.